Hard fruit :

Appels

Jonagold

De Jonagold is een grote tot zeer grote appel met een felle oranjerode blos.

Het vruchtvlees van de Jonagold heeft een lichtgele kleur, is stevig en zeer sappig met een aangename smaak. De appel dankt zijn immense populariteit aan zijn veelzijdigheid en lekkere smaak, want ideale zoet-zuur balans.  Hij is ideaal om te gebruiken als tafel- en dessertappel.

De Jonagold is beschikbaar van september tot en met juli.

Golden Delicious

De Golden Delicious is een dikke appel.  Zijn kleur is aanvankelijk groen bij de pluk en evolueert daarna naar typisch goudgeel.

Het frisse vruchtvlees van de Golden Delicious is geel van kleur en doet knapperig aan. Als de appel langer bewaard wordt, dan wordt de smaak zoeter en krijgt hij een zeer typisch aroma. Golden Delicious is een goede handappel die ook lekker smaakt in appelgebak en vruchtensalade.

Golden Delicious is beschikbaar van september tot en met juni.

Jonagored

De Jonagored is een rode broer van de Jonagold.  Het is een sappige en knapperige appel met een natuurlijke warmrode kleur.

Het vruchtvlees van de Jonagored is roomkleurig met een pittig en fris aroma dat nog benadrukt wordt door de speciale verhouding tussen zoet en zuur. Kortom, de Jonagored is een uitstekende, goed verteerbare eetappel.

Jonagored is beschikbaar van september tot en met juni.

Reinders Golden

De Reinders Golden is een stevige, dikke appel.  Deze verbeterde versie van de Golden Delicious heeft een gladdere schil.  De aanvankelijk groene kleur evolueert bij de pluk naar typisch goudgeel.

Het frisse vruchtvlees van de Reinders Golden is geel van kleur en doet knapperig aan. Als de appel langer bewaard wordt, dan wordt de smaak zoeter en krijgt hij een typisch aroma. Reinders Golden is een goede handappel die ook lekker smaakt in appelgebak en vruchtensalade.

De Reinders Golden is beschikbaar van oktober tot en met juli.

Kanzi

De Kanzi heeft het uiterlijk van een winnaar.  Hij trekt aan door zijn felrode blos.  Die blos zorgt samen met de natuurlijke geelgroene achtergrond voor een bijzonder aantrekkelijke kleurschakering.

Kanzi heeft een heerlijke zoetzure smaak, aangenaam aroma en een krokante sappige bit.

Kanzi is beschikbaar van oktober tot en met mei.

Greenstar

Greenstar is een grote tot middelgrote appel met een mooie regelmatige vorm en een gladde diepgroene schil.

De appel heeft een zeer goede zurige smaak en een hoog suikergehalte.  Hij zit boordevol vitamine C. Het vruchtvlees is zeer vast en sappig.  Bovendien verkleurt het vruchtvlees van de appel niet na het aansnijden, waardoor hij dus ook uitermate geschikt is voor garnering of salades.

Greenstar is beschikbaar van oktober tot en met juni.

Granny Smith

De Granny Smith is een tamelijk kleine groene appel.

De Granny Smith heeft een zure smaak en zeer vast vruchtvlees.  Daardoor is het een zeer goede handappel met een vrij lang uitstalleven.

Granny Smith is beschikbaar van oktober tot en met juni.

Elstar

De Elstar is een zeer mooie, geelrood gekleurde appel met een handig formaat.  Hij is ontstaan uit een kruising tussen Golden Delicious en Ingrid Marie.

De Elstar heeft een verrukkelijke lichtzoete smaak en is ideaal als handappel.

De Elstar is beschikbaar van september tot en met april.

Boskoop

Een "Schone van Boskoop" is een dikke, bruinrode appel met ruwe schil.

Het vruchtvlees van de Boskoop is zuur en stevig. Daardoor is het de beste appel om te verwerken in de keuken. Wordt vooral gebruikt als stoofappel.

Boskoop is beschikbaar van september tot en met juni.

Cox's Orange Pippin

De Cox's Orange Pippin is een kleine tot middelmatig grote appel.  Zijn kleur is oranjegeel met prachtig rood overgoten.

Het zeer aromatisch vruchtvlees is geel van kleur en zeer sappig. Op het einde van het seizoen wordt de appel wel zeer snel melig.  Een lekkere dessertappel.

De Cox's Orange Pippin is beschikbaar van september tot en met maart.