handen met aardbeienWie zijn we?

Vergro PVBA werd in december 1968 opgericht door Hendrik Vermeersch en Eric Noppe.  Het bedrijf specialiseerde zich oorspronkelijk in de export van groenten en fruit naar voornamelijk Frankrijk.  Uitsluitend Belgisch product werd zowel naar groothandel als supermarkt geëxporteerd.

In 1984 werd het eigen transportbedrijf ‘Vergro Internationaal Vervoer’ opgericht om een efficiënte en concurrentiële service te bieden.

In 1994 vervoegde Dominiek Noppe zich bij de zaak en werd er geïnvesteerd in de uitbouw van het bedrijf.

Door de overname van de NV Vanmarcke Roger & Zonen in 1996 werd Duitsland de belangrijkste handelspartner.

jonagolden 4 stuksIn 1998 werd een Engelse verkoper binnengehaald om Engeland te bewerken.  We konden spreken van een succes want Engeland werd aanzien als een moeilijke handelspartner.

In de loop der jaren groeide Vergro exponentieel.  Er volgden een aantal succesvolle overnames, waardoor Vergro zijn positie kon versterken en ook nieuwe markten als Polen, Rusland, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden,… kon bewerken.

In 2003 opende Vergro een tweede vestiging te Sint-Truiden.  Daardoor kon de aankoop en logistiek verbeterd worden en zo kon de klanten een perfecte service aangeboden worden.

In 2006 kwam ook Alexandra Noppe in het bedrijf.

peren2De sterkte van Vergro is om zowel in de fruitstreek als groentestreek medewerkers ter plaatse te hebben.  Daardoor kan zowel in Meulebeke, Roeselare, Sint-Katelijne-Waver, Hoogstraten als in Sint-Truiden geladen worden, waardoor Vergro zich flexibel kan opstellen t.o.v. de klanten en onnodige transportkosten vermeden kunnen worden.  De medewerker keurt ter plaatse de producten op kwantiteit en kwaliteit en leidt alles in goede banen.

Die sterke service en kwaliteit worden bevestigd door het HACCP- en Q&S certificaat, die respectievelijk in 2006 behaald werden.  In 2010 werd het bedrijf eveneens gecertificeerd voor Autocontrole.

Door de snelle groei drong een uitbreiding zich op in Sint-Truiden.  In 2007 werden nieuwe bedrijfsterreinen aangekocht en in september 2008 kon verhuisd worden naar de nieuwe vestiging met volledig gekoelde loods. 

Er werken heden zo’n 30-tal personen in de groep Vergro en er wordt een omzet gerealiseerd van meer dan 100 miljoen euro.

Vergro onderscheidt zich door het leveren van kwaliteit en een goede service tegenover een aanvaardbare prijs.